user_mobilelogo

COVID-19

Due to COVID-19 many performances are either moved or cancelled.
Please visit the page of the event for more information.

Nuevo Nocturna - Tango Salon Rotterdam

Sunday, 28 November 2021 at 15:30 - 19:15

Cuartito Azul, Schoterbosstraat 17, Rotterdam

€7

Visit the page of this event

Nuevo Nocturna

Nuevo Nocturna

De roots van Nuevo Nocturna liggen in de Argentijnse tango. Zangeres / violiste Charlotte Dupuis en gitarist/pianist Mirek Walton zijn de spil van het ensemble dat zij in 2007 oprichtten. Beiden componeren authentieke, toegankelijke muziek. De muzikale uitstraling en ongedwongen speelsheid van Nuevo Nocturna leiden tot unieke optredens in het Zuid-Amerikaanse genre.

Meeslepende muziek
De interactie tussen de bandleden en de kwaliteit van de uitvoering maken elk optreden van Nuevo Nocturna bijzonder. Je wordt direct meegenomen naar het warme Argentinië. Spanje, Portugal en Mexico krijg je er gratis bij. Vanuit Rotterdam en Amsterdam treedt het ensemble op in heel Nederland en daarbuiten, om overal de harten en zielen van mensen te raken.

Eigen werk
Het creëren en mooi uitvoeren van nieuwe muziek staat centraal bij Nuevo Nocturna . Hun kleurrijke tangomuziek, met fado en jazz invloeden, bestaat uit nieuwe composities en eigenzinnige bewerkingen van klassiekers. De oude tangomuziek uit havenstad Buenos Aires hebben ze afgestoft en bewerkt. Hierbij laat Nuevo Nocturna de tegenstellingen tussen wilde, swingende latin en tedere, gevoelige canciones steeds weer doorklinken.